Sayfalar

29 Ekim 2010 Cuma

Lahana Mezesi

Kolay bir rakı mezesi tarifi paylaşacağım sizlerle..İsmi Lahana Mezesi. Rakının en üsturuplu mezelerinin temel malzemesi sarımsak ve yoğurttur. Lahana mezesi de sarımsaklı ve yoğurtlu.
Malzemeler:
1 kırmızı lahana
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
2 dilim bayat ekmek


Yapılışı:
Kırmızı lahanayı bıçakla ince ince kıydıktan sonra tuzla ovalım ve yıkayalım. Daha sonra robottan geçirelim. 2 dilim bayat ekmeği kabuklarını aldıktan sonra ıslatalım ve suyunu sıkarak süzelim. Islattığımız ekmeği robottan geçirdiğimiz lahana ile karıştıralım. 1 yemek kaşığı sirke ve sarımsak ve yoğurtla karıştıralım. Yaklaşık bir saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder