Kolay bir rakı mezesi tarifi paylaşacağım sizlerle..İsmi Lahana Mezesi. Rakının en üsturuplu mezelerinin temel malzemesi sarımsak ve yoğurttur. Lahana mezesi de sarımsaklı ve yoğurtlu.
Malzemeler:
1 kırmızı lahana
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
2 dilim bayat ekmek
Yapılışı:
Kırmızı lahanayı bıçakla ince ince kıydıktan sonra tuzla ovalım ve yıkayalım. Daha sonra robottan geçirelim. 2 dilim bayat ekmeği kabuklarını aldıktan sonra ıslatalım ve suyunu sıkarak süzelim. Islattığımız ekmeği robottan geçirdiğimiz lahana ile karıştıralım. 1 yemek kaşığı sirke ve sarımsak ve yoğurtla karıştıralım. Yaklaşık bir saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder