Sayfalar

29 Ekim 2010 Cuma

Acılı Ezme

Rakı sofralarının geleneksel lezzeti..Acılı ezme..İyi ezmenin püf noktası, baharatlarımızın iyi olmasıdır. Mutfağımdaki bütün baharatlar Antep'ten geliyor.

Malzemeler:
1 kg soğan
Yarım kg hıyar
3 adet sivri biber
Bir avuç dereotu
Bir avuç maydanoz
Bir tatlı kaşığı kekik
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir buçuk yemek kaşığı kırmızı pul biber
3 diş sarımsak
Bir yemek kaşığı nane
İki yemek kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığından biraz fazlabiber salçası
Bir fincan zeytinyağı
Bir fincan narekşisi

Yapılışı:
Soğanları yemeklik olarak ama çok çok küçük kıyıyoruz ( rendeye yakın olacak). Aynı şekilde hıyarlarımızı da doğruyoruz. Bir tülbent yardımıyla soğanları sıkarak suyunu çıkartıyoruz. Aynı işlemi hıyara da uyguluyoruz. Daha sonra tüm malzemelerimizi genişçe bir kapta harmanlıyoruz. Servisten önce bir saat dinlendirelim ki tüm  baharatlarımız birbirine karışsın. Arzuya göre servis ederken üzerine ilave narekşisi koyabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder