Sayfalar

29 Ekim 2010 Cuma

Çükündür (Pancar Turşusu)

Rakı masasının olmazsa olmazlarından biri de turşudur. Kolay bir turşu yapalım sizlerle. Yerel ismiyle çükündür yaygın ismiyle pancar turşusu..

Malzemeler:
5-6 baş kırmızı pancar
5-6 diş sarımsak
Bir buçuk çay fincanı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz

Yapılışı:
Kırmızı pancarların başını ve sapını kesip haşlayalım. Pancarların içerisine çatal kolayca girebildiğinde tenerenin altını kapatalım. Haşlanan pancarları ayrı bir kaba alalım. Haşlarken kullandığımız suyu kesinlikle dökmeyelim, daha sonra lazım olacak! Pancarların kabuğunu ovalayarak soyalım ve küp küp doğrayalım. Doğradığımız pancarları bir kavanozun içerisine alalım. Pancarı haşlarken ayırdığımız suyu, sirkeyi, sarımsağı, şekeri ve tuzu da kavanoza koyalım. Bir gün bekledikten sonra turşumuz hazır.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder